Long time, no run! |Blog #6

De laatste blog is alweer ruim 3 maanden geleden. Je vraagt je misschien af waarom het zo lang heeft geduurd voordat er weer een update kwam. Om meteen maar met de deur in huis te vallen (en zoals de titel al verteld), de afgelopen 3 maanden heb ik bijna niet kunnen rennen. Waarom niet en hoe ik ervoor sta, laat ik je weten!

Afgelopen herfstvakantie ben ik even een week  ertussenuit geweest met 9 vrienden. Een week genieten van de zon, van elkaar en uitrusten in het mooie Portugal. Natuurlijk maakte ik gebruik van het mooie weer en zat een rondje lopen er ook zeker in. Ik heb één keer samen gelopen met Pim, die overigens veel sneller was dan ik, en zelf ook een rondje gedaan. Als ik er nu aan terugdenk, waren dit wel twee runs waar ik echt van heb genoten. Zeer uitdagend die heuvels van Portugal, te bedenken dat het in Ethiopië waarschijnlijk nog uitdagender gaat zijn.

De maandag na de vakantie stond er weer een training gepland, dus ik ging me klaarmaken. Eenmaal begonnen kreeg ik bij 1KM een paar steken in mijn onderbenen. Ergens aan de binnenkant, onder de schenen. En terwijl ik doorliep, werd het alleen maar erger. Dus ik besloot te stoppen. Wat is dit? Paniek. Ik besloot wat experts op te gaan zoeken. Om een lang verhaal kort te maken: niet het bekende hardloopkwaaltje shin splints, maar waarschijnlijk wel te veel overbelast. Een dikke knoop in mijn kuit zorgde voor een pijn in mijn schenen tijdens het rennen. Bij het gewoon lopen had ik nergens last van totdat ik echt ging rennen. Tapejes, massages en intervaltraining maakten mijn road to recovery.

Ik baalde, want ik werd even goed op m’n plek gezet. Ik was net begonnen met 100 dagen van dankbaarheid op m’n Instagram, omdat ik me bewust wilde maken van wat ik wel had en niet wat ik niet had. Maar hoe kon ik hier nou dankbaar voor zijn? Ik besloot de blessure maar te omarmen en veel te gaan bidden. Inmiddels zijn we drie maand verder en ben ik aan het herstellen. Ik heb de korte afstanden weer pijnvrij gelopen en ik hoop dat het door gaat zetten zodat ik langzaamaan weer mag opbouwen.

Achteraf was deze tijd onwijs goed voor me. Zoals ik al aangaf, werd ik even op m’n plek gezet. In deze tijd heb ik geleerd om geduldig te zijn en vertrouwen te hebben, wetende dat ik het niet ben die het doet, maar God in mij. En daarbij heb ik geleerd om dankbaar te zijn, focus op de dingen die ik wél heb! En zo kijk ik ook positief terug op deze tijd.

img_1101.jpg

Wat is er allemaal nog meer gebeurd? In eind oktober en begin januari hebben we meetings gehad met alle muskathleten in Veenendaal en Apeldoorn. In de eerste meeting was het samenkomen, een kleine indruk krijgen van wat we gaan doen en ruimte voor vragen en advies. De tweede meeting was toch wat meer officieel en leerden we ons team kennen en werd er wat meer ingegaan op de reis.

Intussen was ik ook bezig met acties. In de vorige blog liet ik jullie weten dat ik daar nog niks over kon zeggen, maar als je onze Facebook een beetje hebt gevolgd, wist je dat er een bierveiling (i.s.m. Jumbo Ciboga) en een kniepertjes-actie waren voor Compassion. Wat een geslaagde acties waren dit! Voor december stond de teller op €1900,- en nu de acties geweest zijn, op €3600,-. Daarbij zijn er ook nog twee kindjes gesponsord. Dat betekent dat ik over de helft ben! Waar ik voorheen de zorgen had voor de €10.000,-, zie ik nu echt Gods voorziening en geloof ik dat Hij me met een mooi bedrag naar Ethiopië stuurt.

 

De dag voor kerst lag er een Compassionbrief in de bus en zat daar een nieuwe foto van Temesgen in. Wat is hij gegroeid en wat ben ik trots op hem. Vind jij het ook belangrijk om te investeren in de toekomst van een kind en zou je graag een kind willen sponsoren? Dan kan dat! Via www.compassion.nl kun je ervoor kiezen om een kind te gaan sponsoren voor €33,- per maand (€1,- per dag). Sponsor je nou een kindje via mij, dan mag ik per kind €1000,- ontvangen op de teller. In het opmerkingenveld bij stap 3 kun je dan mijn naam invullen (Muskathlon – Guus de Laet). Investeer jij vandaag nog?

img_0919.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s