Muskathlon

De Muskathlon is opgezet door de 4e Musketier. Er staan 4 punten voor hen centraal: Verbinding met God: Alleen met God in ons leven, heeft leven zin. Gezin: Zij verdienen onze eerste en beste aandacht, tijd en energie. Gemeente: De 4e Musketier is geboren vanuit de kerk en bestaat om de gemeente van Jezus te dienen. Gerechtigheid: God geeft ons de mogelijkheid en de middelen om andere mensen te helpen. Dat is onze verantwoordelijkheid en een voorrecht. Daarom mogen we hier aan werken, zowel ver weg als dichtbij.

Deelnemers van de Muskathlon zullen in buitengewone omstandigheden strijden tegen onrecht. Er is een mogelijkheid om een halve of hele marathon te lopen, te fietsen of te wandelen. De 4e Musketier heeft een nauwe samenwerking met 3 organisaties, namelijk Compassion, Open Doors en A21.

De Muskathlon duurt een week. In die week zullen de ‘muskathleten’ huisbezoeken afleggen om te zien hoe erg het onrecht is. Daarbij zullen er momenten zijn van onderwijs vanuit Gods Woord tijdens dagelijkse devotions en teamtijden. En natuurlijk het hoogtepunt van de hele week: De Muskathlon.

Muskathleten halen geld op voor de strijd tegen onrecht. Het gaat hier om een bedrag van € 10.000,-. Daar komen de reis- en verblijfskosten nog overheen. Deze betalen ze uiteraard zelf. De kosten voor een ontmoeting met hun sponsorkindje zitten hier niet bij in.