Wie zijn wij?

Wij zijn Marijke (19) en Guus (20). Wij zijn vriendinnen voor zolang als we ons kunnen herinneren. We hebben veel dingen gemeen, maar ook heel veel dingen niet gemeen. Hieronder lees je meer over onze persoonlijke levens.

Guus: ‘Als je op zoek bent naar een vriendin die altijd op tijd komt, heb je het met Marijke niet getroffen. Ze komt namelijk regelmatig te laat. Wanneer we samen naar school fietsten vroeger, konden we geheid een briefje halen. Dat gezegd hebbende, kan ik nog wel 10 andere voorbeelden noemen, maar ik bespaar jullie de moeite.

Marijke en ik kennen elkaar al vanaf de basisschool. Niet alleen op school zagen we elkaar, maar op zondagochtend ook in de kerk. We deden veel samen en uiteindelijk werden we hele goede vriendinnetjes.

Marijke heeft een ongelofelijk groot hart voor kinderen, dat blijkt wel uit haar studiekeuze. Ze studeert pabo aan de Stenden in Groningen en hoopt in 2019 af te studeren als juffrouw. Het is heerlijk om te zien hoe ze haar creativiteit stopt in haar (toekomstige) werk.

Marijke heeft ook nog een aantal hobby’s. Eén daarvan is lekker lui zijn, dat kan Marijke als de beste. Verder kan ze onwijs mooi zingen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik af en toe wel een beetje jaloers ben op de mooie, hoge, heldere stem die ze heeft. Verder bewonder ik haar grote geloofskennis. Als ik bepaalde dingen niet begrijp, kan ze het voor mij in zo’n ander perspectief zetten, waardoor het voor mij weer helder wordt.

Ik ben onwijs dankbaar dat we dit avontuur samen mogen doen. Ik kijk uit naar alles wat komen gaat, zowel de mooie momenten als de inkak-momenten.

Marijke: ‘Guus is iemand die graag alles wil meemaken en overal bij wil zijn, waarbij ze zichzelf soms voorbij loopt. Toch denkt ze zorgvuldig na over haar keuzes. Waar ik veel van mijn keuzes maak op basis van impulsieve acties, denkt Guus alles uit: hoe, waar, wanneer, waarom, wat?

Mijn organisatorische vaardigheden laten vaak te wensen over, maar waar ik tekort schiet, vult Guus aan. (Drie keer raden wie binnen 24 uur na aanmelding voor de Muskathlon een site, facebookpagina en een blog had geregeld en mij appte of ik ook even wat stukjes wilde schrijven…)

Ze weet van aanpakken, kan fantastisch plannen, heeft het doorzettingsvermogen om zich ook aan die planning te houden, (want maken is één, je eraan houden een tweede!) is lief, enthousiast en vrolijk.

Wij gaan rennen voor gerechtigheid, omdat we Gods hart willen volgen. Ik bid en hoop dat we elkaar daarin mogen scherpen, stimuleren en helpen, zodat we in mei zingend, vol vreugde dit avontuur mogen afsluiten als we over de finish lopen!